Boutade – Ode aan De Génested

In 2013 waren we op het fijne kleine Thaise duikeilandje Koh Tao waar het bloedheet was. In een luxe door airco plezant gehouden atmosfeer snakten we toch naar het koude natte Nederland. rakenDra begon spontaan de eerste strofe van het hekeldicht ‘Boutade’ van de dichter De Génestet voor te dragen. Iets wat hij zo’n twintig jaar daarvoor ook al gekscherend tussen de repetities door deed met muzikanten van de New Wave band ‘Billie’s (tegenwoordig ‘Billies Mustang’)

In een jolige door het Thais klimaat geprovoceerde bui pakten we de iPad en begonnen het gedicht te toonzetten op een melig mars arrangementje met Jantje Vos koortjes en Cor Galis voordracht.

Het was pas in 2021 dat het rammelige ipadwerkje grondig werd aangepakt in Logic Pro X en werd voorzien van een film noire videoclip. Het resultaat is hier te horen en te zien en natuurlijk ook op Youtube.

We kunnen slechts hopen dat de jichtige hoestpartijen die in het intro en coda de hoofdrol vervuilen niet tot venijnige door coronanijd gevoede hekelacties zullen leiden.

This entry was posted in Music Production. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s