Hoe bak je een zuurdesembrood? 

Bij gebrek aan een goede biologische bakker die lekker ouderwets zuurdesembrood kan leveren is rakenDra het zelf maar gaan maken.  De foto’s van de eindresultaten bleken een ware hit op Facebook en er bleek behoefte aan wat meer uitleg over… Hoe bak je een zuurdesembrood?

Wie de ouderwetse zuurdesembroden van dertig jaar geleden uit de reformwinkel nog kent, met specialiteiten als Tibetaans gerstenbrood en andere harde monnikebroden, zal blij verrast zijn met het zuurdesembrood welke rakenDra bakt. rakenDras brood wordt niet gekneed maar ‘uitgesmeerd en gevouwen’. Dit maakt zijn brood smeuïg en smaakvol, heerlijk geurend met een knapperige bruine korst. 

In dit Vlog filmt Caroline hoe rakeDra een zuurdesembrood bakt. 

Een brood in wording. Het hele proces in woord en beeld:

This entry was posted in 'Wat ons zo bezig houdt' and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s